Choreography - Carina van Dooren-Slijters
 

Dances - Total - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 0000


Biography
 

Hallo! Ik ben...

Carina van Dooren-Slijters. Geboren op 16-07-1974 in Veghel (ziekenhuis). De eerste 6 jaar van mijn leven opgegroeid in Eerde (dorpje naast Veghel). I.v.m. bedrijfsuitbreiding zijn we, mijn 3 oudere broers en mijn ouders, verhuisd naar Geffen (bij Oss). In December 1993 overleed mijn vader. Mijn vader luisterde altijd naar Johnny Cash dus ik ben ermee opgegroeid. En als ik een nummer van hem hoor zoals de 'Ring Of Fire' dan krijg ik meteen kippenvel. Het mooiste is dat ik met het schrijven met dansen internationaal doorgebroken ben met mijn dans 'They Walk The Line' op het nummer 'I Walk The Line van Johnny Cash, zie onderstaand bij Choreografie.

Wonend nu in Veldhoven. Getrouwd met Michel van Dooren. Heb 2 dochters en 1 zoon. 1 kado-dochter Leandra (dochter van Michel) en onze dochter ilana.
Werk nu zo'n 3 jaar in de avonduren in het MMC te Veldhoven als schoonmaak medewerkster op een vaste leuke afdeling. 

Overige hobby’s

Ehm...

Hoe het begon...

1998 Januari –
Mijn moeder: "Carina, ga je een keer mee naar de Western Experience?'
Ik: "Wat moet ik dáár toch doen?"
Mijn moeder: "Nou naar een optreden kijken van je neef". (Wim van der Vliert - zanger/gitarist Cash On Delivery).

Ik heb staan kijken naar een groep line dancers. Ik schudde mijn hoofd en zei "Dit is écht niks voor mij".

1998 Mei - Een paar maanden later stond ik samen met een vriendin van me in haar huiskamer mijn eerste dans ‘Steps And Taps’ te leren van mijn huidige man Michel van Dooren. Binnen een paar maanden werd ik klaargestoomd voor assistente want in September 1998 hebben wij (Michel, Angela & Chantal) een groep opgestart genaamd ‘the Dusty Valley Country Dancers’ te Eindhoven.

1999 Januari – Met veel zenuwen heb ik mijn eerste dans uitgelest aan de groep. Het was de ‘Cowgirl’s Twist’. Binnen 5 minuten waren klaar.. haha. Al snel stonden we 5 avonden in de week les te geven. Ondertussen heb ik de leraren opleiding gevolgd bij de DCWDA om mijn kennis uit te breiden.  

1999 hebben wij (Michel en ik) de CDA (Country Dance Association) opgestart. In September 1999 hebben we samen met Betty van Geloven van BMC Dancers onze eerste workshop gegeven en dit was al meteen een groot succes. Al snel werden de taken verdeelt. Allereerst moest er een website komen dus ik werd al snel benoemd tot webmaster. Toen werd het steeds drukker met de workshops hebben we vanaf 2 Januari 2002 de SCDF (Stichting Country Dance Foundation) in het leven geroepen. Mijn taak was om de leraren/leraressen en assistentes voor te bereiden voor een workshop. Zelf leste ik regelmatig dansen uit op de workshop. Aangezien onze website maar bleef groeien en ik weinig tijd meer over hield ben ik in Januari 2006 gestopt met lesgeven aan onze dansgroep op de dinsdagavond.  

Ook heb ik een tijdje wedstrijd gedanst en heb les hierin gegeven. Dit heb ik een paar jaar gedaan totdat ik zelf besloot om te stoppen met het les geven hierin en ben zelf les gaan volgen samen met mijn leerlingen. Een tijdje geprobeerd, maar al snel kwam een blessure om de hoek kijken.
In Juli 2007 ben ik omgezwikt met mijn linkervoet en heb daarbij mijn kapseltjes en bandjes geschuurd aan de zijkant van mijn voet. Dezelfde dag gebroken - middenvoetsbeentje. Een jaar later zijn de doktoren erachter gekomen dat deze gebroken is geweest. In 2006 tot 2008 kwam ook nog een burn-out om de hoek kijken.

Maar ik had nog een hele grote wens en deze was in 2010 uitgekomen. Na 9 jaar en 2 miskramen werd op 26-08-2010 onze zoon Keano van Dooren geboren. Op het oog een gezonde jongen, maar al snel bleek het anders, zie www.keanovandooren.nl

Hierna is het hele dans gebeuren op een zeer laag pitje komen te staan. Michel is gestopt met de SCDF, omdat mensen zich aandrongen waarom er niets gedaan werd aan de website. Hierna heb ik alles op me genomen.

2012 wederom een miskraam.
2013 getrouwd en de geboorte van onze mooie dochter Ilana. Zij is het lichtpuntje in mijn leven. Door haar ben ik weer langzaam aan het dansen. Een choreografie zit er nog niet helemaal in, maar dat komt. Alles op z'n tijd...

Choreografie

In 2000 schreef ik ‘You Can Get It’, mijn allereerste dans.

In Maart 2003 hebben Michel en ik onze 2e partner dans geschreven ‘Never On A Sunday”. Deze hebben wij uitgelest op een workshop en een paar weken later ging ik naar een dansavond en zag de hele vloer vol staan met deze dans. Ik kreeg gewoon kippenvel toen ik dit zag.

Uiteraard kreeg ik al snel de smaak te pakken en ben steeds meer dansen gaan schrijven. ‘Just Leave Me Alone’ begon in Maart 2005 een beetje bekend te worden. Vanaf Juni 2006 liep het als een trein. Mijn dansen werden steeds meer bekender en bekender. Nationaal en Internationaal zoals ‘They Walk The Line’. ‘Country As A Boy Can Be’, “My Heart Skips A Beat’, ‘Forgive And Forget’ en 'Autumn Rose'.

Wat voor mij belangrijk is… niet al te moeilijke dansen schrijven op lekkere country muziek wat iedereen zo mee kan dansen en het aller belangrijkste dat iedereen plezier heeft!!!